Lahjaideoita matkailijoille

Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *merkillä.

Postauksessa lahjaideoita retkeilijälle kokosin yhteen meidän suosimia retkeilytarvikkeita, jotka ollaan todettu hyviksi omilla seikkailuilla. Siitä se ajatus sitten vielä jatkui ja tähän postaukseen kokosin yhteen matkailuaiheisia lahjoja joita olemme itse vuosien varrella saaneet. Kiitos niistä <3 Näiden lisäksi lisäsin sekaan myös uusia matkailijoille sopivia lahjaideoita jotka voisivat olla kivoja. Parhaiten on vuosien varrella mieleen jääneet aineettomat lahjat tai elämys jota vasta odottaa, sitähän matkailijat rakastavat! 

Pyrin jatkuvasti minimalistisempaan elämäntyyliin enkä siksi osta mitään muuta kuin tarpeeseen, haluan kuitenkin antaa lapsilleni joululahjoja ja puolisolle myös konkreettisen paketin. Parasta on kun kysyy suoraan mitä lahjansaaja tarvitsee tai haluaa, siten ei tule hankittua mitään turhaa ja on win win tilanne sekä lahjansaajalle että lahjanantajalle. Keksisin nimittäin itselleni paljon sellaisia lahjoja joita olisi kiva saada, mutta ei vaan koskaan raaski itselle hankkia. Siksi onkin hyvä miettiä lahjaa antaessa siltä kantilta, haluaisinko itse saada tällaisen lahjan?

Matkalaukkuja

Kånken-reppu

Pidän tällaisista käytännöllisistä lahjoista, jotka tulevat oikeasti arjessa käyttöön. *Kånken reppu on ollut todella monikäyttöinen niin arjessa, retkellä ja reissussa ja ihaninta on kun sen saa vaikka minkä värisenä ja on ajaton. Olemme saaneet myös mini kånkenin, joka toimi hyvänä hoitolaukkuna ja nykyään lapsen retkireppuna päiväkodissa.

Matkalaukku

Olin toivonut puolisolta uutta cabin matkalaukkua, sillä sellaiselle oli tarvetta. Tämä on ollut todella pidetty lahja sekä käyttöarvoltaan pitkäikäinen. Sain tämänkin lempivärisenä, eli oranssina! Myös kevyt, kierrätetyistä muovipulloista valmistettu *päiväreppu olisi tosi kiva!

Lasten matkalaukku

Meillä on lapselle käytössä trunki, jonka päällä lapsi voi istua tai käyttää sitä potkuautona. Sinne mahtuu pienen lapsen tarvittavat vaatteet ja lelut, se mahtuu käsimatkatavaroihin ja lapsi voi myös vetää laukkua perässä. Trunki on siis tehty nimenomaan lapsen ja lapsiperheen tarpeille. Suosittelen!


Matkamuistoja

Matkapäiväkirja

Olen kirjoittanut matkapäiväkirjaa vuodesta 2005 lähtien ja takana on 4 matkapäiväkirjaa jotka kaikki ovat täynnä matkatarinoita. Ilman matkapäiväkirjoja ei olisi tämän blogin sisältöjä. Kolmannen matkapäiväkirjan sain lahjaksi ja nyt ei ole uutta matkapäiväkirjaa, eikä edes matkoja tiedossa. Vaikkei normaalisti kirjoita päiväkirjaa, on matkapäiväkirjaan kiva kirjoittaa muistoja matkoilta.

Matkakirjoja

Vaikka suosin yhä enemmän äänikirjoja, tykkään silti lukea edelleen myös oikeita kirjoja. On paljon matkailukirjoja, jotka ei sovellu äänikirjoiksi ja joita haluaa edelleen fiilistellä selaten ja joista katsoa karttoja ja kuvia. Olen saanut lahjaksi monia matkailuaiheisia kirjoja ja sekä usein seuraavan matkakohteen matkaopaskirjan, mikä on aina ollut kiva lahja.

Kirjavinkkejä: *Euroopan kauneimmat kansallispuistot, *Euroopan kauneimmat viinireitit, *Retkipaikka - uudet seikkailut, matkaoppaat, *Lonely planet ultimate travel list, *Lonely planet uskomattomat junamatkat - Voisin jatkaa listaa vaikka kuinka pitkästi, sillä mielenkiintoisia kirjoja löytyy runsaasti! Pidän itse kirjojen antamisesta, kun lahjansaajalle on aika helppoa löytää häntä kiinnostavaa kirjallisuutta.

Valokuvakehys täytetty reissukuvilla

Olohuoneemme seinällä kehystää monikuvainen valokuvakehys jossa on kuvia usealta eri reissulta yhdessä puolison kanssa. Lahja vaati vain valokuvakehyksen ja valokuvapaperia ja oli aivan ihana ja henkilökohtainen lahja! Ihania ja rakkaita muistoja <3

Raaputettava maailmankartta

Paljon matkustavalle on oman matkahistorian näkeminen varsin tyydyttävää ja inspiroivaa. *Raaputettava maailmankartta on tosi kiva, mutta jouduin lopulta ottaa omani seinältä kokonaan pois, sillä sen katseleminen aiheutti jatkuvasti häiritsevän pahaa matkakuumetta. 

Matkavarusteita

Kosmetiikkaa matkakoossa

Käytän hyvin vähän kosmetiikkaa, mutta etenkin shampoota ja suihkusaippuaa saa edelleen pakata mukaan ja *matkakokoiset pullot on melkein ehdottomia etenkin käsimatkatavaroilla matkustaessa. En koskaan pakkaa kokonaista shampoopulloa mukaan, vaan kierrätän tyhjentyneitä pieniä matkakokoisia kosmetiikka muovipulloja ja täytän ne uudestaan.

Lahjaidea: Matkakokoiset pullot + aurinkorasvaa 100 ml pullossa + kuivashampoo

Vastamelukuulokkeet

Nämä ovat kovasti käytössä arjessa koiralenkillä, mutta ovat hyvät myös lentokoneessa, missä on kätevää kuunnella äänikirjaa tai lukea e-kirjaa. Nämä ovat matkoilla muutenkin kätevämpiä, kun välttyy pakkaamasta painavaa kirjaa mukaan. Äänikirjat on varsinkin pitkillä automatkoilla myös tosi kivoja!

Linkin kautta pääset testaamaan *BookBeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana. Etu koskee uusia käyttäjiä. Myös *Nextory on ilmaisia kokeilujaksoja.

Lahjaidea: Vastamelukuulokkeet + äänikirja

Lentosukat

Näitä käytän etenkin pitkillä lennoilla, enkä muista koska olisin lentänyt tavalliset sukat jalassa. Jopa lentosukista on saattanut jäädä nilkkaan jälki, joten kyllä jalat vain ihmeellisen paljon turpoaa lennon aikana. Yölennoilla riisun kengät ja puen vielä villasukat jalkaan. Ovat kyllä olleet tarpeelliset. Kiitos!

Laukkuvaaka

*Laukkuvaakaa en olisi itse välttämättä hoksannut hankkia, mutta on tarpeellinen varsinkin jos matkustaa lähes poikkeuksetta käsimatkatavaroilla ja painon suhteen saa jatkuvasti olla tarkkana. Laukun pystyy hyvin punnitsemaan kotona tavallisella vaa-alla, mutta kohteessa se onkin vaikeampaa mikäli on tullut lisätäytettä laukkuun. Muuten matkalle voi tulla muutama kymppi lisähintaa jos joutuu maksamaan ylipainosta.

Varavirtalähde

Aina silloin tällöin on varavirtalähteelle tarvetta, etenkin jos pitkällä matkalla kuuntelee just vaikka äänikirjaa tai tekee jotain muuta puhelimella / läppärillä. Ja mikäli luonnossa liikkuu, ei siellä ole puhelimen latausmahdollisuuksia (tosin suosittelen jättämään puhelimen käytön siellä minimiin) :) Paljon luonnossa liikkuvalle taas näppärä on *aurinkopaneelilaturi.

Niskatyyny

Oi, en osaisi nukkua lentokoneessa ilman niskatyynyä, joten sellainen on ollut hyvä olla ja miksei pitkillä automatkoillakin ole tarpeellinen.

Aineettomia lahjoja

Ulkomaan matka

Matkan tai lentoyhtiön lahjakortin toivoisi tietysti saavansa joka kerta ja olen itse antanut puolisolleni 30-vuotis lahjaksi matkan Kroatiaan ja perheenjäseneltä olen saanut lentoliput / matkan Prahaan, joka tosin ei koskaan toteutunut Lufthansan lakon takia. Ihastelin maapalloilija matkablogin tyyliä ostaa toisilleen yllätysmatkan, jonka matkakohde selviää vasta lentokentällä. Itse pitäisin tämänkaltaisesta lahjasta todella paljon! Olisin niin fiiliksissä, kun reissuun lähtiessä ei tietäisi kohteesta mitään, puoliso saisi hoitaa kaikki käytännön selvittelyt ja itse pääsisin kerrankin helpolla! Mutta koska hän ei pidä matkojen suunnittelusta, olisi tämänkaltainen lahja varmaan aika epämiellyttävä lahjan antajalle. 

Lahjaidea: Matka + kirja matkakohteesta

Siivooja

Kuinka mukavaa onkin palata siistiin kotiin! Sillä aikaa kun vietimme omia 30-vuotissynttäreitä maailmalla, oli meillä käynyt siivooja kotona siivoamassa talon. Kun tulimme matkan jälkeen kotiin, odotti täällä puhdas ja siisti koti. Se oli kyllä iloinen ja kiva yllätys, vaikka osasinkin jotain aavistaa kun säädimme avainten kanssa ennen matkalle lähtöä.

Yhteistä aikaa

Tämän tärkeämpää lahjaa ei olekaan ja lahjan sisältö onkin vielä se, että se yhteinen aika on jotain arjesta poikkeavaa. Missä muodossa, siinä on vain mielikuvitus rajana ja tämän ympärille voi rakentaa vaikka minkälaisen joululahjan! Monet pikkulapsiperheen vanhemmat arvostaisivat parisuhdeaikaa, kaukana asuvat isovanhemmat yhteistä aikaa lastenlasten kanssa tai sisarusten kesken jotain erityistä yhteistä tekemistä ajan kanssa. Tai mikset järkkäisi treffejä ystävän kanssa? Uskon, että moni arvostaisi tämänkaltaisia lahjoja enemmän kuin materiaa.

Teemalahjat

Joskus rakennan lahjoja jonkun teeman ympärille, jolloin lahjansaaja (näissä tapauksissa aina puoliso) saa jonkun päälahjan, jonka kylkeen laitan jotain teemaan sopivaa. Yhtenä jouluna puoliso sai jääkairan ja pilkkivärkit, toisella kertaa taas kevyen untuvatakin ja sen ympärille meille tarpeellisia pien retkeilytarvikkeita, Kroatian matkan kylkeen tietenkin Kroatia matkaopaskirjan. Retkeilyvaruste postauksessa mainitsin vielä nuotio teeman, senkin ympärille saa paljon kivaa rakennettua. 

Lahjakortit

Lahjansaajalle, jolle ei uskalla mitään ostaa on aina paras vaihtoehto lahjakortti. Jos epäröi että mihin, niin kannattaa miettiä lahjansaajan elämäntyyliä tai elämäntilannetta ja valita paikka, mistä saa mahdollisimman monipuolisesti kaikenlaista. Ekologisuutta arvostavalle, voisi kiva lahjakortti olla *Weekendbee verkkokauppaan, mistä löytyy laadukkaita ja kestäviä vaatteita pitkäaikaiseen käyttöön. Weekendbeeltä löytyy tosi kivoja, kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja ja ajattomia vaatteita vapaa-aikaan. Mukavien kotivaatteiden lisäksi haluaisin itse *Devoldin hiking merinovilla boxerit jotka sopivat kaikkeen ulkoliikuntaan. Haluaisin tilata sieltä vaikka mitä, sillä ostan harvoin vaatteita ja käytän niitä pitkään. Myös *Partioaitasta löytyy kestävää ja käytännöllistä vaatetta.

Ylipäänsä haluan omilla valinnoilla vaikuttaa kuluttamiseen, sillä ahdistaa tämä maailmanlaajuinen jatkuva kuluttaminen, joulunaika on aivan järkyttävää ylikuluttamisen aikaa. Suurin osa meidän kodin tavaroista ollaan saatu vuosien varrella lahjaksi, se kertoo paljon siitä kuinka vähän me itse mitään ostetaan. Kun kukaan ei oikeasti tarvitse mitään, useimmilla on aivan yllin kyllin kaikkea. Siksi myös lahjakortti paikalliselle kirpputorille voisi olla myös toimiva, mikäli lahjansaaja tapaa käydä kirpputoreilla.

Virtuaalimatka

Itse olen matkustanut useamman matkan nyt korona-aikana virtuaalisesti ja todennut sen tosi hemmottelevaksi, helpoksi ja edulliseksi tavaksi matkustaa. Olen päässyt livenä paikkoihin, missä en ole vielä käynyt mutta joissa tahtoisin päästä käymään, virtuaalimatka.fi voi ostaa myös lahjakortteja.

Hyväntekeväisyys

Maailmalla on paljon ihmisiä, jotka oikeasti tarvitsevat meitä paljon enemmän ihan yksinkertaisia ja meille ihan itsestään selviä asioita. Olemme vuosia sitten saaneet lahjaksi toisenlainen lahja kautta vuohen joka on sitten jossain muualla päin maailmaa auttanut jotakin perhettä pääsemään ulos köyhyyden kierteestä. Aineeton lahja on eettinen ja tärkeä lahja josta tulee hyvä mieli. Toisenlainen lahja on kirkon ulkomaanavun järjestö joka auttaa kehitysmaissa parantamaan asukkaiden elinoloja. Muitakin tapoja on kuten erilaiset kummiudet, joten kannattaa tämänkaltaista lahjaa harkita, sillä matkailijoita kiinnostaa maailman tila kovastikin.

Lehtitilaus

Kiva lahja olisi lehtitilaus, kuten Mondo tai Matka-lehti. Molemmat on kivoja lehtiä, joihin uppoutuessa saa hetken omaa aikaa. Toinen vaihtoehto voisi olla Suomen Ladun jäsenyys, sillä sitä kautta saa neljä kertaa vuodessa Latu&Polku lehden, josta olen itse tykännyt tosi paljon. Laadukas lehti joka sisältää paljon retkeilyyn, ulkoiluun ja kuntoliikuntaan liittyvää.

Elämykset lähellä kotia

Monella saattaa jäädä matkalahjakortit käyttämättä, jos se edellyttää toiselle puolelle Suomea matkustamista. Matalampi kynnys olisikin hankkia lahjakortti lähempää kotia ja suosia lähimatkailua. Mitä ohjelma- tai palveluntarjoajia omassa maakunnassa on? Suosi heitä! Voisiko panimokierros olla mieluisa, saaristoristeily tai kenties avantouinnin vuosijäsenyys? 

Ravintolaelämys

Aineeton lahja hyvään ja mieluisaan ravintolaan jossa ei ole vielä koskaan käynyt ("vaikka on pitkään pitänyt mennä"), tai lahjakortteja lähihotellin aamiaisbuffettiin. Suosisin tässäkin paikallisia yrittäjiä. Eikä sen tarvitse aina olla niin ylellistä, me ollaan useat vuosipäivät vietetty "ulkona syöden" - eli laavulla ruisleivän ja kahvin kera ja on ollut aivan yhtä ihanaa!

Hotellilahjakortti

Niin klassinen, mutta ai että niin toimiva ja hemmotteleva lahja! Jokainen kaipaa aina silloin tällöin irtiottoa arjesta ja vaikkei kauas pääsisikään lähtemään, niin hotelliloman voi viettää vaikka omassa kotikaupungissa. Staycationista olen haaveillut pitkään, mutta en ole edelleenkään saanut sitä toteutettua. Suomessa on paljon ihania hotelleja, ketjuhotellit ovat ehkä turvallisin vaihtoehto jos ei tiedä missä päin lahjansaaja haluaisi majoittua, oma suosikkini on Laplands hotels. Suomessa on myös paljon tunnelmallisia ja persoonallisia majapaikkoja, esimerkiksi Hotelli Punkaharju on yksi tällainen ihana paikka!

Kylpylälahjakortti

Lapset rakastavat polskimista ja mikäs sen kivempaa kuin päästä kylpylään ja on myös pariskunnalle yhteistä, rentouttavaa aikaa. Holiday Clubilla on laaja valikoima hotelleja ympäri Suomea, muitakin kylpylöitä on muutamia mainitakseni: TropiclandiaRokuan kylpyläJärvisydän ja *Naantalin kylpylä. Ihastuin Naantaliin kesällä 2020 ja totesin sen olevan aivan ihana kohde niin pariskunnille kuin lapsiperheillekin. 

Lahjaidea: Lahjakortti Naantalin kylpylään + Muumimaailma

Kurssit

Mikäli lahjansaaja on innostunut tietystä harrastuksesta, mikä voisi olla parempi elämyslahja kuin antaa hänelle lajin kurssi. Voin kokemuksesta suositella lämpimästi esimerkiksi Erätaipaleen retkeilykursseja. Myös melontakurssista minulle vinkattiin ja innostuin siitä itsekin todella kovasti! Kolmas vaihtoehto voisi olla valokuvauskurssi tai vaikkapa kieli tai joogakurssi.

Koiran/lastenhoitoapua

Koska meillä on ollut koiria, olemme jatkuvasti tarvinneet matkojen ajaksi aina koiranhoitajan. Meillä on onneksi hyvät hoitajat, mutta kaikille se ei välttämättä ole yhtä helppoa löytää hyvä hoitaja. Anna vaikka naapurille tai ystävälle joululahjaksi koiranhoitoapua tai tarjoa viemään lapset leikkipuistoon / elokuviin sillä aikaa kun vanhemmat käyvät ulkona syömässä. Lapsiperheelle se on arvostettu lahja, sitä ei nimittäin osaa aina itse pyytää.

Lahjaidea: Elokuvaliput + lastenhoitoapua (mikäli on lapsia)

Pakettiin

Keen VENICE H2 sandaalit

Näitä en vaan voi olla suosittelematta. Tiedän, että kenkiä on haastavaa ostaa toiselle lahjaksi, mutta sandaaleissa se on hieman helpompaa jos on vain oikea koko tiedossa. Tilasin omat keenit muutama vuosi sitten netistä ja ne ovat olleet kyllä niin hyvät ja monipuoliset kengät! Nämä kun pakkaa mukaan, niin muita kenkiä ei tarvitse. Keenin *VENICE H2 malli sopii vaihtelevaan maastoon, sillä niissä on kova kärki. Näillä olemme patikoineet monessa paikassa, kävelleet pitkiä matkoja kaupunkilomilla jalkoja väsyttämättä ja kävelleet hiekkarannoilla. Niin hyvät kengät!

Älykello / muut laitteet

Aktiivisuusrannekkeeni akku sammui kokonaan sillä välin kun olin kotona esikoisen kanssa ja oma liikkuminen loppui siihen. Tänä vuonna ostin monen vuoden tauon jälkeen älykellon ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Päädyin *DNAn valikoimissa olevaan Huawei Watch GT2 malliin, joka on hyvin esteettinen kello ja samalla käytännöllinen. Kellolla seuraan unen määrää ja sen laatua, sykettä, aktiivisuuttani, mutta myös matkailijalle ja retkeilijälle siinä on hyödyllisiä ominaisuuksia kuten kompassi, barometri, säätiedot, taskulamppu sekä muita ominaisuuksia. Eniten seuraan kuitenkin lenkkejä ja niiden pituuksia karttoineen.

Ahkeralle valokuvaajalle sopisi tietysti uusi kamera, itse kuvaan pelkästään puhelimella, joten tarvetta olisi saada myös uusi puhelin hyvällä kameralla. Saa vinkata!

Retkeilyvarusteet lapsiperheelle

Retkeilyvarusteita käsittelin tosiaan toisessa postauksessa, mutta lisäisin vielä muutaman jutun. Nimittäin ruokatermos osoittautui hiljattain etenkin lapsiperheelle todella käteväksi varusteeksi pienelle retkelle. *Kantorinkka on paljon luonnossa liikkuvalle lapsiperheelle melkein ehdoton. Lapselle voisi antaa oman pienen kuksan tai termoksen tai vaihtoehtoisesti panostaa tässäkin asiassa lasten ulkoiluvaatteisiin, joita aina tarvitsee. 

Lasten matkailuaiheiset kirjat, pelit ja lelut

Lapset rakastavat joulua, lapset rakastavat lahjoja. Siksi haluan edelleen lapsille ostaa paketteja, joista saavat valtavasti iloa jouluaattona. Lapsiin pätee vähän sama kuin itseenikin: on kiva saada jotain, jonka parissa touhuta joulun alla. Oli se sitten kirja jota lukea, peli jota pelata tai lelu jolla leikkiä tai laite jota testata.

Periaatteen nainen blogissa oli kivoja matka-aiheisia kirjavinkkejä! Matka-aiheisia kirjoja on aina kiva lukea ja fiilistellä lapsen kanssa. Lentokenttä aiheiset kirjat on meillä olleet suosittuja mm. *pikku pilotti lentäjän kirja ja på flygplatsen (ostettu ruotsista). *Meidän maailmamme - lasten elämää eri maissa olisi tosi kiva lahja matkustavalle perheelle, myös *lippukirja ja *maapallo hallussa - karttoja, jotka kertovat kaiken meistä ja maailmasta. Onneksi kirjoja lentämisestä, matkustamisesta ja ylipäätään maailmasta löytyy todella monipuolisesti, joten valinnanvaraa on!

Paljon autossa / junassa tai muussa kulkuneuvossa istuvalle lapselle on kiva olla jotain helppoa puuhasteltavaa ja siihen sopii hyvin erilaiset puuhakirjat, palapelikirjat, vesikynävärityskirjat tai piirustuslevy. Tai miksi et hankkisi lapselle omia kuulokkeita, joilla kuunnella lasten äänikirjoja ja satuja.

En malttaisi odottaa, että omat lapset ovat siinä iässä että pääsisimme pelaamaan yhdessä pelejä, sillä valikoimissa on paljon sellaisia pelejä jotka itseänikin kovasti kiinnostaa:

Matka-aiheiset lelut on etenkin aina äidin mieleen, *Duplo Lentokone ja lentokenttä on kiva, sillä meillä leikitään paljon lentokone leikkejä. Lentokoneita löytyy useita erilaisia esim. Briolta, Fisher pricelta ja lentoyhtiöiltä heidän pienoismallejaan (yksi tällainen on ollut hyvinkin paljon täällä leikitty). Duplolta on tullut perheen asuntoautoseikkailu joka olisi myös tosi kiva lisä Duploihin ja Pipsa Possun asuntoautolla on leikitty paljon myös. Esikoinen on tosin nyt roolileikki-iässä, joten lelujen sijaan tärkeämpää on, että on joku jonka kanssa yhdessä leikkiä <3

Parhaita olisivat siis aineettomat elämykset ja matkat, mutta jälkimmäiseen ei kaikille budjetti riitä, joten väistämättä tulee hankittua etenkin lapsille "tavallisia" lahjoja. Mikä saatu lahja on sinulla jäänyt parhaiten mieleen? Ajattelin tänä vuonna kerrankin olla ajoissa liikkeellä ja hankkia kaikki mahdolliset lahjat jo hyvissä ajoin ja enimmäkseen netistä, tällöin välttyy viime hetken stressiltä. Olen parhaillaan lapsen kanssa hoitovapaalla, joten rahaa ei olisi yhtään ylimääräistä lahjoihin, siksi haluan nojautua mahdollisimman paljon esim. black friday tarjouksiin. Joulu on rauhoittumisen aikaa yhdessä läheisten kanssa, eikä tarkoitus ole hukkua lahjoihin tai kuolla joulustressiin. Ottakaahan tekin tänä vuonna iisisti joulun alla! Rauhallista joulun odotusta! <3

Kommentit

 1. Tuollainen raaputettava maailmankartta voisi olla hauska. Itse olen ajatellut omaan kotiin sellaista karttaa, johon voisi neuloin merkitä niitä paikkoja, joissa on käynyt. Voisi sopia itselleni vielä paremmin. Vielä ei kuitenkaan ole löytynyt sopivaa. Cabin-matkalaukkua olen myös miettinyt, varmaan tietyissä tilanteissa varsin käteva. Itselläni ei sellaista vielä ole ollut.

  Myös matkavaaka on usein mukana ja vastamelukuulokkeet ovat kätevät myös.

  Tuota niskatyynyä olen ihmetellyt. Niitä näkyy paljon, mutta ainakaan minulla oleva ei itselleni tunnu lainkaan kivalta eikä se kulje matkoillam mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasikko sellaista mihin sais nuppineulalla laittaa merkinnän? Sellainen olis kyllä kans kiva! Jos ostaa korkkitaulun ja siihen yhtä ison kartan päälle? Cabin laukku on kaupunkilomilla hyvä, mutta reppuhan toimii aivan yhtä hyvin. Haha, joo niskatyynyjä näkyy pitkillä lennoilla tosi paljon. Omat niskatyynyt ostettiin lentokentältä, on sellaista foam materiaalia ja saa kaulan edestä napilla kiinni, niin tukee paremmin. Mies ei myöskään tykkää, ei vaan pysty olemaan oman kanssa :D Ja sekään ei pysty koneessa nukkumaan, niinkuin muistelisin ettet säkään. Itse taas tykkään kun päällä on jotain mihin nojata, muuten se retkahtaa ja vaikea nukkua :D

   Poista
 2. Nykyään suosikkilahjoja ovat lahjakortit esim jalkahoitoon tai hotelliyöhön, jossain kivassa paikassa. Varavirtalähde on myös ollut kovassa käytössä matkoilla, kun ei ole päässyt muuten lataamaan puhelinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemmotteluhoito on kyllä kiva kans, niitä saa aina silloin tällöin. Se on kans sellainen mihin ei tuu ite varattua aikaa, mutta käyttää kyllä mielellään jos lahjakortin saa. Hiljattain kävin kasvohoidossa saadulla lahjakortilla.

   Poista
 3. Olipa näitä ... varsinkin sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka ei tapaa vaihtaa lahjoja enää oikeastaan yhtään. Aikoinaan suvussa sovittiin, että lahjotaan vaan alle 18-vuotiaita, mutta tätä nykyä niitäkään ei oikein enää lähipiirissä ole.
  Mutta näistä mainitsemistasi jutuista kyllä monet ovat ihan käyttökelpoisia tavaroita, esimerkiksi tuo matkalaukkuvaaka, niin ei tarvitse sitten hermoilla, jos vaikka lentoyhtiö päättäisi olla tiukempi, että ollaanko oikeissa lukemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tässä tuli kyllä aika runsaasti vaihtoehtoja - jokaiselle jotakin :D Meillä on ollut ihan hullu lahjakulttuuri lähisuvussa vuosikaudet, mistä moni, itse mukaan lukien on yrittänyt pyristellä eroon. Ollaan joka vuosi sovittu, ettei osteta mitään ja kuitenkin joku on ostanut ja sitten se kierre on taas ollu valmis. Täytyy kyllä sanoa, että onneksi vasta ihan viime vuosina ollaan saatu oikeasti katkaistua tämä lahjakierre, aikuisille ei enää mitään, sisarusten kesken kerätään kolehti ja ostetaan vanhemmille yks isompi juttu esim. elämys. Alaikäisille lapsille rahaa/lahjakortti ja kaikkein pienimmille pikku paketti. Nyt kun lahjan saajia on vähemmän, pystyy esim. puolison lahjaan panostamaan enemmän kun ei oo tuhat muuta pakettia mitä ostaa. Helpointa kun antaa vaan oman perheen sisällä lahjan. Porukka kun on vuosien varrella vaan laajentunut kun on tullut sisarusten puolisoita ja lapsia.

   Poista
 4. Hitto kun ostin just Meksikosta pienen päivärepun. Olis ollu tosi hyvä vaihtoehto tuo muovipulloista kierrätetty! Muutenkin kiva lista, vaikka nyt tänä vuonna ei tulekaan osteltua oikein mitään joululahjoja muille kun veljenpojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, mutta uskon et kannat mukana tuossa sun juuri ostamassa päivärepussa samalla paljon hyviä Mexiko muistoja! :)

   Poista
 5. Minä ottaisin itselleni mieluiten hyviä retkeilyvarusteita ja erilaisia lahjakortteja. Juuri ennen koronaa otin projektiksi päivittää matkavarusteita laadukkaampiin ja nyt minulla on tosi hyvät laukut ja muut. Harmittavan vähän niille vain on tullut käyttöä, mutta eiköhän taas jonain päivänä. Kunnon matka/retkivarusteita lukuun ottamatta en kaipaa yhtään tavaraa, minkä vuoksi kaikki aineettomat lahjat on mulle mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Joo lahjakortit on siitä kivoja kun saa ostaa sitten just mitä ite haluaa ja tarvii! Hyviin retkeilyvarusteisiin kannattaa kyllä panostaa, sillä ne kestää sitten vuosikausia ja parhaassa tapauksessa niitä ei välttämättä tarvi koskaan edes uusia. Meilläkin on jääny jostain syystä tänä vuonna tosi paljon retkeilytarvikkeita käyttämättä, vaikka ollaan mun mielestä menty paikasta toiseen tosi paljon. Kyllä niille vielä tulee käyttöä! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit