Lentopelko

Lentopelko, mistä sinä tulit?

En ole ikinä pelännyt lentämistä. Ei ole käynyt mielessäkään. Lentoturvallisuudesta puhutaan, että se on maailman turvallisimpia matkustustapoja. Harvoin mitään sattuu, jos ei lasketa näitä vähän puhutuista blacklist koneista.

Minä joka olen paljon lentänyt, niin olen nyt yhtäkkiä jonkin sorttisen pelon kuitenkin hiljattain saanut. En tiedä mistä se on tullut? Puolisoltani? Sukulaiselta? Andreas Lubitziltä? Terrorismin lisääntymisestä? Venäjän laittomista koneista? Ilmakuopista? Vai mistä?

Aloin miettiä tätä viime yönä, sillä sain äskettäin houkuttelevan tarjouksen erääseen paikkaan. Mutta, sinne täytyisi lentää Air Francella (suorin lento). Siitä tuli heti ennakkoluulo "niitähän on tippunut alas", en aio lentää sillä lentoyhtiöllä, vaikka hyvä yhtiö varmasti onkin. Tämän johdosta, yritän löytää vaihtoehtoisia lentoja.

Toinen lentoyhtiö, jonka kyytiin en lähde samasta syystä on Air Malaysia. Tiedän, että on hölmöä karttaa näitä lentoyhtiöitä, koska vuosittain tehdään tuhansia lentoja ja onnettomuudet ovat hyvin hyvin harvinaisia, lisäksi seuraava mahdollinen onnettomuus voi hyvin todennäköisesti sattua aivan toiselle lentoyhtiölle (toivotaan tietenkin, ettei millekkään).

Ehkä tämä pieni pelko heräsikin henkiin viimeisimmällä paluulennolla, jolloin lensimme Mauritiukselta Pariisin yölennolla (Air Mauritius, itse lentoyhtiössä/koneessa ei moitittavaa). Kaikki sujui hyvin, ei ollut lainkaan mitään ongelmia. Olen kuitenkin aina istunut ikkunan vieressä ja nyt tällä lennolla paikkamme olikin keskirivillä, siis niin ettei ollut lainkaan näköyhteyttä ikkunasta ulos. Oli yö ja olin jossain uni/horrostilassa, koiranunta nukkumassa. Koneessa oli hiiren hiljaista, mutta ihan kauhean paljon ilmakuoppia jotka kestivät kauan.

Siinähän lähti sitten mielikuvitus oikein kirjaimellisesti lentämään! Kuulin vain lentokoneen moottorin äänen, tunsin jatkuvat ilmakuopat ja väsymys siihen päälle. Koko ajan päässä pyöri "kohta tämä tippuu mereen", "kohta joku ampuu tämän alas", "kohta törmätään vuorenseinään", "kohta tämä vain tippuu alas" "onkohan lentäjät kunnossa". Oli aika kamalia ajatuksia ja lentokoneestahan ei pääse pakenemaan. Koneessakin oli varmasti joku kolmesataa matkustajaa ja yön takia kaikki ihan hiljaa, oli niin spooky olo.

No lopulta onneksi nukahdin ja unohdin nämä kauheat ajatukset. Sitten kun aamu koitti ja puheensorina alkoi ja valot laitettiin päälle, niin ei käynyt moiset ajatukset mielessäkään. Olin antanut mielikuvitukselle aivan liikaa valtaa. Esimerkiksi päivälennolla, kun ikkunasta näkee ulos ja näkee missä mennään - ollaan vielä taivaalla, niin ei pelota sitten yhtään.

Minua kuitenkin lohdutettiin, että lentokoneilla on tapana kuitenkin tulla aina alas, tavalla tai toisella ;)

Että tämmöisiäkin ajatuksia välillä ! :D Yksi lentoyhtiö johon luotan täysillä on tottakai Finnair! Onko muilla lentopelkoja ja jos on niin miten ne ilmenee? En kuitenkaan koe, että pelkäisin kokonaan lentämistä, ehkä nyt tilapäisesti "vähän" (ja riippuen totaalisesti siitä, mihin lentää ja millä koneella). Jokaiselle reissulle lähtiessä, hyvästelen kuitenkin aina varmuuden vuoksi talon ja koirat.Illaksi kotiin!

Kommentit

Suositut tekstit