maanantai 31. elokuuta 2015

Mauritius 06/2015, Retki Ile Aux Cerfs saarelle

Viimeinen osio häämatkakertomuksesta, olkaa hyvät!

Mauritiuksella on paljon näkemistä ja tekemistä ihan varmasti joka iikalle! Olimme kuitenkin jo ajat sitten päättäneet, että muita kriteerejä ei meillä häämatkalle ole kuin että a) päästään patikoimaan b) päästään Ile Aux Cerfsin saarelle c) rentoa oloa. Enempää suunniteltua ohjelmaa en häämatkalle ottanut. Go with the flow.

Ile Aux Cerfsin saarelle olisi varmasti päässyt hieman edullisemmin, jos olisi kikkailut erikseen taksin, venematkan, omat ruuat jne. Päätimme kuitenkin ottaa paikallisen matkanjärjestäjän matkan, joka sisälsi kaiken mitä alla tulen kertomaan. Tämä retki maksoi kahdelta 6800 RUP mutta oli kaiken sen arvoinen. Koska asuimme hieman sivussa, ei vaihtoehtojakaan ollut montaa, esimerkiksi Grand Baiesta olisi varmasti järjestetty useampia ja erihintaisia päiväretkiä kyseiselle saarelle.

Minibussi haki meidät hotellilta aikaisin aamulla, ajoimme reilun tunnin itärannikolle. Menimme moottoriveneellä ensin katsomaan erästä vesiputousta, näimme myös apinoita.

Tämän jälkeen hypättiin katamaraanin kyytiin. En ole ikinä ollut katamaraanin kyydissä ja mielikuvani on siitä ollut lähinnä tylsä, siitähän puuttuu täysin vauhti. Hah! Olin jälleen ennakkoluulojen vallassa, olin väärässä. Katamaraani kyyti oli erittäin rentouttavaa ja ihanaa! Koska olimme itärannikolla, oli sää huonompi, koko päivän oli pilvistä. Se vähän harmitti, koska tänä päivänä olisi selkeä sää tuonut koko retken oikeuksiinsa. Lämmin kuitenkin oli! Ainakin meidän mielestä, osa taas paleli... Kumma juttu ;) Katamaraanilla oli ilmaiset juoma ja ruoka tarjoilut.Pysähdyimme katamaraanilla snorklailemaan. JEE! Odotukset olivat nyt korkealla, pääsisimme uudestaan snorklailemaan, vielä kerran JEE! Edellisellä kerralla kun oli vähän tekniikan hakua.

Nyt sain ihan susi varusteet, vettä tuli sisään heti. Piti kääntyä takaisin vaihtamaan, taas sama juttu ja lasit huurussa. Ei voi mitään, näillä mennään. Saan suolavettä silmiin ja suuhun. Ei tästä tuu mitään. Hyi thyi pthyi. Tuhlasin aikaani niiden kanssa. Sain vielä uudet käyttöön ja johan alkoi merenalainen elämä näkyä! Tämä oli ehdottomasti parempi paikka kuin edellinen paikka. Täällä oli runsaasti koralleja ja paljon erilaisia kaloja. Oli pitkiä ja värikkäitä, mieheni näki mustekalankin. Näin albiino kaloja, sinisiä kaloja, tosi pitkän ja kapean kalan jolla oli sika pitkä nokka.

Sain jonkun paniikkikohtauksen kun löin polveni vahingossa koralliin, pelästyin niin vietävästi että joku kala nappas kiinni (pelkään vähän kaloja), että rupesin kauhu huutamaan ja räpiköimään, siinä räpiköinnissä löin toisen polveni koralleihin. Tajusin sitten, että osuin vaan koralliin, eikä kukaan aikonutkaan syödä mua. Äh, tässä vaiheessa jouduin jo kääntymään takaisin, koska matkan piti jatkua eteenpäin. Harmitti, kun niin paljon aikaa meni säheltämiseen, olisi ollut paljon näkemistä veden alla. Vielä joskus uusiksi. Ei ollut kylmää vettä.

Kalafarmi

Snorklausparkki

Söimme mahamme täyteen katamaraanilla. Tulimme Ile Aux Cerfsin saarelle. Meillä oli siellä pari tuntia aikaa. Tämä oli todella kaunis saari, aurinkoisella säällä tämä olisi ollut aivan taivaallinen suorastaan! Saarella oli jonkin verran "turisti aktiviteettia", mutta me vain kävelimme ja kävimme drinksuilla. Kaksi drinksua maksoi Ile Aux Cerfsillä yht. 730 RUP (n. 20 €) oli pikkaisen kalliin puoleista, mutta silti oli niin kiva fiilis! Joku toinen ja pienempi, koskematon saari olisi ollut myös aika hienoa nähdä.


Vesi oli näin kirkasta


Osaatteko kuvitella, kuinka kaunis paikka tämä olisi selkeällä säällä?

Saarelta lähdimme kohti mannerta, jossa satoi parhaillaan. Veneessä oli kiva yhteishenki, oli sekoitus monesta eri kulttuurista - we are all just people. Meitä oli joku 16-20.

Happy wife!

Rommikolaa

Viimeinen ilta matkalla (oli vielä seuraava päivä aikaa), kului todella haikeissa merkeissä kummankin osalta. Emme millään olisi tahtoneet jättää sitä ihanaa paikkaa taaksemme. Vietimme viimeisen illan rannalla, meren ja palmujen kohinaa ja heinäsirkkoja kuunnellen. Olemme aina lähteneet jokaiselta reissultamme mielellämme takaisin kotiin, mutta jokin pidätti meitä tuossa paikassa. Ei. Otti todella koville lähteä kotiin ja kun pääsimme kotiin, elimme pari päivää jossain Mauritius kuplassa. Nyt vasta häämatkan jälkeen tuntuu, että häät on nyt lopulta kruunattu. Elämämme paras matka. Se oli.

Vasta matkamme jälkeen, luin että kylässämme Pointe Aux Pimentsissä olisi ollut jokin iso akvaario, jossa olisi ollut haita, kilpikonnia ja trooppisia kaloja. Lisäksi ihan meidän kylän vieressä olisi ollut Troux Aux Biches, jossa on kuulema saaren kaunein ranta... Ei auta valittaa, sillä olihan meidän hotellin omakin ranta aika hieno. Vasta paluulennolla mieheni reagoi lentokone lehteä lukiessa siihen, että kylämme lähellä, Balaclavassa olisi myös ollut raunioita! Paljon olisi siis ollut vielä pientä nähtävää, joskin ei mitään kovin merkittävää.

Lähtisinkö Mauritiukselle uudestaan? - KYLLÄ! (teoriassa kyllä, mutta käytännössä tykkään mennä aina uuteen paikkaan, ehkä voisi vuosikymmenien päästä mennä uudestaan) :)
Suosittelisinko Mauritiusta? - KYLLÄ!
Mikä oli parasta? - 1. Ihmiset, 2. maisemat, 3. ruoka.

Vielä pari asiaa, ennenkuin hiljenen tämän aiheen tiimoilta. Moni on kysynyt Mauritiuksen hintatasoa. Pakko sanoa, etten tiedä! Ensinnäkin, hinnat ovat nähtävästi turistialueiden ulkopuolella aina edullisempia kuin turistialueilla, toiseksi emme juurikaan mitään ostaneet tai käyneet ulkona syömässä. Hotellimme hintataso oli suhteellisen korkea. Tässä muutama esimerkki hinnoista, jo mainitsemieni hintojen lisäksi:

Vesi (hotellilla) 90 RUP (2,30€)
Olut (hotellilla) 150 RUP (3,80 €)
Viinilasi (hotellilla) 250 RUP (6,40 €)
Täytetty patonki (hotellilla) 300 RUP (7,70 €)
Rommicola (hotellilla) 360 RUP (9 €)

Pieni limsa (kaupasta) 40 RUP (1 €)
3 vesipulloa & 6 olutta yhteensä 7 €
2 palloa jäätelöä kaupungilla 130 RUP (3 €)
Mansikkalimsa 24 RUP (0,60 €)
Coca-Cola 40 RUP (1 €)
KFC-Ateria 170 RUP (4,30 €)
2 pehmistä 150 RUP (3,80 €)
1 L Rommipullo 400-450 RUP (n. 11 €)

Toiseksi, paluumatka Pariisin kentän kautta ei ollut yhtä easy kuin mennessä (luulin päässeeni helpolla). Matkasimme E-terminaalista D-terminaaliin. Ensin junalla, sitten turvatarkastukseen, sitten bussilla, sitten passintarkastukseen, sitten ulos koko terminaalista, sitten taas kohti departures, sitten turvatarkastukseen ja voilá olimme vihdoin perillä lähtöportilla. Porukkaa oli paljon. Itseä stressasi ja ahdisti väenpaljous sekä turhautti koko lentokentän terminaali systeemi. Vaihtoaikaa paluulennolla oli n. 2h 40 min. kerettiin 1½ tunnissa kiitos pelkän käsimatkatavaran ja valmiit boarding passit (Mauritiuksen kentältä saatiin automaatista suoraan Helsinkiin liput, olivat samalla varauksella vaikka oli eri lentoyhtiöt). Mauritiuksen lentokentällä kesti vain vaivaiset n. 5-10 min siitä kun olimme tulleet ulko-ovesta sisään ja olimme jo portilla.

Häämatkamme oli täydellinen! Mauritiuksesta ei ole mitään moitittavaa, positiivinen paikka. Ehdotin, että voisin lähteä sinne kesätöihin vaikka kärpästen tappajaksi. Saari oli omannäköinen ja palvelu ystävällisen aitoa ja ihmiset vilpittömiä, leppoisia, hymyileviä ja rento asenne. Ikävä. Loma ei kuitenkaan häiriintynyt lainkaan pitkästä lentomatkasta huolimatta, kenties mitättömän aikaeron vuoksi. Olimme reissussa 9 päivää, mutta pari päivää lisää ei olisi ollut lainkaan pahitteeksi.

Kotimatka kesti 23 tuntia, eikä edes väsyttänyt, koska yölennolla saimme loppujen lopuksi aika hyvin nukuttua. Jaksoimme matkustamisen jälkeen lähteä hakemaan samalta istumalta koiratkin kotiin. Vastaanotto oli riemuikas.

3 kommenttia:

 1. Kova on osotus tulevalle matkalle. Ensimmäinen reissu Mauritiukselle odotettavissa maaliskuussa. Hienoa,että matkustavaiset jaksavat jakaa hienoja kuvia ja tekstejä reissuista. Nämäkin olivat oiva apu suunnitelmien tekemiseen. Mukavia reissuja vastaisuudessakin!

  VastaaPoista
 2. Kova on osotus tulevalle matkalle. Ensimmäinen reissu Mauritiukselle odotettavissa maaliskuussa. Hienoa,että matkustavaiset jaksavat jakaa hienoja kuvia ja tekstejä reissuista. Nämäkin olivat oiva apu suunnitelmien tekemiseen. Mukavia reissuja vastaisuudessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava kuulla että näistä oli apua! Lupaan että teillä tulee olemaan aivan ihana matka Mauritiukselle, sen verran ihana paikka oli! Ihmiset siellä ovat aivan omaa luokkaansa. Hyvää ja rentouttavaa matkaa! :)

   Poista