keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mauritius 06/2015, Port Louis


Luotto taksikuskimme Dev vei meitä muinakin päivinä ympäri saarta. Ajotyyli Mauritiuksella oli rauhallista, hallittua, itsevarmaa, luotettavaa, tiedettiin mitä tehtiin, ei otettu riskejä, temperamenttisuus ja äkkipikaisuus puuttui tästä ajokulttuurista, onneksi. Joten tämän taksikuskin kyydissä en pelännyt kertaakaan.

Casino Port Louisissa

Satama

Pääesplanadi Port Louis

Dev vei meidät myös pääkaupunkiin Port Louisiin. Mauritiuksella asuu 1,3 miljoonaa ihmistä, joista 150 000 asuu pääkaupungissa. Olimme ajatelleet viettävämme siellä n. 4 tuntia, mutta hän oli hieman eri mieltä "ette mitenkään saa aikaa kulumaan siellä 4 tuntia", hän oli kyllä oikeassa. Vajaa kahden tunnin päästä tulimme takaisin, "lähdettäiskö takaisin hotellille?". Port Louis on pieni kaupunki pääkaupungiksi. Taksimatka edes takaisin hotelliltamme oli 24 km. maksoi 1400 RUP (35 €) meno-paluu. Taksi oli kyllä kaikkein helpoin ja vaivattomin tapa liikkua. Hinta tuli aina sopia etukäteen.

Port Louis

Waterfront

Waterfront

Mauritius on tunnettu tekstiiliteollisuudestaan. Ajattelin että shoppailen kyllä hirveästi vaatetta kotiin. Kävimme parissa hyvälaatuisessa paikallisessa tekstiilivaatekaupassa (esim.kasmir), mutta hinnat olivat sen verran korkeat ja vaatemaku niin erilainen, että jäi vaatteet ostamatta. Muutenkin ostin kotiin vain yhden vanilija rommipullon (lentokentän tax-freesta), paikallista teetä ja maustepussin.

Kävimme Port Louisissa Waterfrontilla, joka on ehkä tunnetuin nähtävyys Port Louisissa. Itse pidin kovasti Port Louisin rakennuksista, pilvenpiirtäjistä. Oli pieni mutta ihanan näköinen kaupunki. Kiertelimme satamaa ja paria ostoskeskusta, joissa niissäkään ei ollut meille juurikaan mitään. Pysähdyimme juomaan Kookosmaitoa. Se maistui vedelle, mutta oli jännän makuinen, aika erikoinen, en ihan täysin tykännyt (mies tykkäs). Siitä tuli kyllä tosi täyteen! Pieni versio maksoi 100 RUP (2,5 €), iso 150 RUP.

Kävelimme markkinoiden läpi, porukkaa oli. Mielestäni oli aika hauska näky, vaikka olikin kaoottista. Miestäni ahdisti väentungos. Kaupungissa oli myös chinatown, mutta siellä emme käyneet. Taksikuski kertoi, että chinatownissa asuu nykyään enää vähän kiinalaisia, siellä tapahtui vuosia sitten vakava tulipalo, jonka vuoksi he päättivät muuttaa sieltä pois.
Hotellille takaisin päästyämme, meitä odotti kukat huoneessa! Olipa kiva yllätys! Muutenkin hotellin henkilökunta ja siivoojamme sai erittäin paljon kiitosta meiltä. Siivoojammekin, Salim tuli ensimmäisenä päivänä "Hi Mr & Mrs H...." ja esitteli itsensä kättelemällä. Ikinä, ole missään muualla tapahtunut näin. Huonekin siivottiin 2 kertaa päivässä, aamuin ja illoin.

Suorastaan rakastimme Mauritiuslaisia ihmisiä! He olivat aidosti ystävällisiä, mutkattomia, rehellisiä, hyväntuulisia ja huumorintajuisia. Meille ei tullut kertaakaan oloa, että meitä yritettäisiin huijata, tyrkyttää tai petkuttaa, vaan asiat sanottiin niinkuin ne oli, eikä piiloteltu mitään tietoja, saatiin rehellisiä vastauksia. Kaikki tervehti ja katsoi silmiin. Meidän ja hotellihenkilökunnan välillä oli "hyvä kaveri" meininkiä, eli tosi leppoisaa palvelemista. Jos jokin asia on jäänyt Mauritiukselta mieleen, niin ehdottomasti ihmiset!


Cocktail illalta

Saimme myös eräänä iltana kirjeen hotel managementilta, kutsun rannalle cocktail tilaisuuteen. Olimme hyvin otettuja tästä kutsusta. Saimme cocktaileja ja snackseja. Cocktail tilaisuuteen oli kutsuttu vain n. 12 henkilöä hotellin asukkaista. Tutustuimme, puolin jos toisin hotellin johtoon sekä tutustuimme toisiin cocktail kutsun saaneisiin, mm. Etelä-Afrikkalaisiin. Ihmiset halusivat kuulla Suomesta, joten kerroimme tietenkin mm. kuinka kylmä täällä saattaa talvisin olla. Oli hauskaa, sillä nämä ihmiset meinasivat jäätyä pystyyn pelkästään kuultuaan tästä.

Iltaisin järjestettiin hotellin baarissa iltaohjelmaa. Kävimme mm. katsomassa Intialaisen ja Kiinalaisen shown. Huomasimme myös selkeän kulttuurieron. Tanssilattia oli täynnä jo kello 22 illalla, eivätkä ihmiset siihen alkoholia tarvinneet. Me emme ikinä päässeet tanssilattialle asti... Suurin osa muista turisteista koostui Etelä-Afrikkalaisista. Kaksi norjalaista tyttöä, olivat ainoat pohjoismaalaiset, jotka näimme koko reissun aikana, ei yhtäkään suomalaista. Ihanaa.
Hotellit on saarella yleisesti ottaen tasokkaita ja palvelunlaatu korkea. Täällä saa takuuvarmasti hemmottelua, nautiskelua ja rentoutumista. Voin lämpimästi suositella kohdetta, etenkin häämatkalaisille. Täällä hiekka on oikeasti valkoista ja meri turkoosia. Me ainakin tunsimme itsemme koko lomamme ajan tärkeiksi.Iltaisin saatoimme istua tuntikausia parvekkeellamme ja vain kuunnella ympärillä olevia luonnon ääniä, heinäsirkkoja, meren kohinaa, tähtitaivas näkyi, oli tosi rentouttavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti