tiistai 3. maaliskuuta 2015

Matkakuumetta.

Varsinaista kuumetta minulla oli viime viikolla, 37.6 astetta. Mutta nyt on nääs matkakuumettakin. Tällä kertaa ei ole sellaista matkakuumetta, että matka olisi nyt-heti-paikalla varattava, vaan edessä häämöttää jo varattu matka ja lähtölaskenta on alkanut.

Pienenä kun olimme perheeni kanssa matkustamassa juuri samaiseen kohteeseen johon olemme nytkin lähdössä, muistan pakanneeni matkalaukkuni valmiiksi 2 kuukautta etukäteen. Siinä se matkalaukku nökötti lapsuudenkotini lattialla, pyyhe, uikkarit ja pehmolelut odottamassa tulevaa matkaa. Silloin se pakkaaminen oli vielä kivaa.

Olemme puolisoni kanssa puhuneet jo varmaan 3 vuotta että lähdetään jonakin talvena sinne minne olemme nyt menossa (tästä erikseen postaus myöhemmin), nyt vihdoinkin tämäkin reissu koittaa! Lähdemme yhdessä vanhempieni kanssa, joten nyt saan viikon viettää laatuaikaa heidänkin kanssa.

Odotan että pääsen näyttämään puolisolleni vanhoja paikkoja, paikkoja joita en ole itsekään nähnyt 10 vuoteen. Onko paikka muuttunut vai pysynyt tismalleen samanlaisena kuin sen muistan, tavallaan on hyvin tuttu paikka mihin olemme menossa, mutta koska aikaa on kulunut, tulen kuulemaan omasta suustani viikon aikana lukuisia kertoja "ai niin joo" / "tämän olin täysin unohtanut" / "tämän vielä muistan" / "oooh tähän on tullut tällainen" voi voi voi... 
Viimeksi kun kävin ystäväni kanssa reissussa, vietin paljon aikaa kaupoissa ihastelemassa edullisia viskipulloja. Itse en juo viskiä, mutta mieheni juo. Hän on ihan tietämättään opettanut minulle tavan, tutkia ja ihailla viskipullohyllyjä, joten sillä reissulla oli aina poikettava kaupassa niitä katsomassa, hassua. Pakko oli kuitenkin ostaa kotiin tuliais-viski, joululahja-viski sekä koiranhoitopalkkio-viski. Sen reissun jälkeen olen odottanut kuin kuuta nousevaa, että pääsen lähettämään mieheni ihailemaan halpoja viskipulloja sekä ihastelemaan niitä yhdessä. Outoa mutta hauskaa!

Ihanaa kun on reissu edessä, en muista koska olisin viimeksi ollut näin innoissani jonkun matkan suhteen. Hypin kotona pitkin seiniä, haaveilen ja suunnittelen enkä meinaa pysyä housuissani kun niin odotan! Hössötän kuin mielipuoli, vaikken normaalisti ole mielestäni mikään hössöttäjä. Eilen mietin esimerkiksi melkein pääni puhki, minkä kirjan valitsen matkalukemiseksi (ja kuitenkin varmaan käy niin etten avaa koko kirjaa)

Mennään jo, mennään jo!
Kohta, kohta!
Ei enää kauaa!

Jokatapauksessa, kohta koittaa yhteinen loma. Ihanaa!


Matkapäiväkirja

TAI SITTEN EI !

Meinasin pelästyä puolikuoliaaksi, sillä lennämme Norwegianilla ja niillä on nyt tilanne päällä, lakkoja ja konkurssi huhuja tytäryhtiön suhteen, joten vähän jännittää kuinka meidän lennon käy... Toistaiseksi mitään ei olla suomesta vielä peruttu, mutta kunnes me edes lähdetään niin kerkeäähän sitä tapahtua! Joten jännityksessä saa tässä nyt odotella.

Puolisoltani löytyy onneksi tilannehuumoria, joten kun murehdin kuinka meidän Vaasa-Helsinki-Vaasa lentolippujen sitten kävisi jos emme pääsisikään lähtemään, hän ehdotti silmäpilkekulmassa että ostetaan junaliput! Lennetään Helsinkiin, tullaan junalla Vaasaan lomalle viikoksi, mennään junalla takaisin Helsinkiin ja lennetään takaisin kotiin. Meinasin nauraa silmät päästä.

Joka tapauksessa, jos pääsemme lähtemään, on edessä pakkaaminen. Meidän olisi tarkoitus viettää ainakin päivä rinteessä, rinteessä johon on luvattu + 10 astetta. Mitä ihmettä sitä pukee päälle sellaisella kelillä? Uima-altaalla ei varmaan ole tähän aikaan mikään kesäkeli, joten käy varmaan niin että rinteeseen saa pakata bikinit ja uima-altaalle villapaidan.

Katsotaan katsotaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti